Деца организираха базар в Гуцал

Село Гуцал продължава да изненадва приятно с инициативите си. Допреди година всички го бяха отписали, защото в него живеели 50 души, но отскоро тази теза се опровергава. По време на пандемията гуцалци показаха как се спазват правила при дарения по време на здравна криза, наскоро местният кмет Ангел Христов организира събрание по проблемите на селото, включва в инициативи местни и виладжии да косят из селото и да се покажат, че там има умни хора и грижовни стопани.

Преди дни пък приключи благотворителният базар в село Гуцал, който бе по-инициатива на децата, подкрепени от техните родители и близки.
„Както се казва, децата са бъдещето, а сега още от малки те мислят за него и за това как да се промени пространството около карстовото езеро в селото“ – споделиха от кметството в Гуцал.
Децата съумяха да организират базар, а след неговия край успяха да съберат сумата от 1 352,40 лв., с която да се направят съоръжения и атракции, които да бъдат ползвани от тях и всички жители и гости на село Гуцал.


„Нека всички ние ги подкрепяме и взимаме пример от тях, защото техните желания и мечти са невинни и истински. Благодарим за прекрасната инициатива, на всички, които бяха съпричастни тя да стане факт, благодарим на всеки, който отдели от средствата си за тази идея и пожелаваме успех на всички малки и големи деца. Благодарност и на Силвия Димирева за снимките“ – сподели кметът на селото Ангел Христов.