Деца на ски в Боровец

Кметът Владимир Георгиев благодари на „Бороспорт“ АД, че подкрепи инициативата на Общината и тази година бе подписано сIMG_0690поразумението, благодарение на което децата от училищата в Самоков ще могат да карат безплатно ски.

Това стана днес на проведената разяснителна среща, на която присъстваха представители на „Бороспорт“, Община Самоков и учители от училищата, във връзка с условията за ползване на безплатни карти. През този сезон се предвижда значително по-облекчен режим при издаването на карти, заверка на списъци и изготвяне на графициIMG_0685. Създадена е много по-добра организация, базирана на опита и отчетените пропуски и затруднения от предходните години – казаха още от Общината.

Новото е, че през този зимен сезон еднократно ще се попълва декларация за съгласие от родителите. Другата новост е, че вече и деца до 14 години ще могат да участват в нощно каране.

Георги Кочов, изпълнителен директор на „Бороспорт”, разясни,IMG_0691 че е препоръчително списъците, които ще изготвят училищата, да се предават по-рано, за да може да се подготвя график за месеца.

Картите, които ще се издават на учениците ще важат до края на седмицата, в която са издадени, включително и за уикенда.

Обсъдено бе да се разясни на родителите, че е желателно да направят на децата планинска застраховка, която е около 10 лв. за цялата година. При първоначално издаване на лифт карта е добре учениците да носят бележник или лична карта за идентификация, както и да бъдат придружени от родителите, които да подпишат еднократно декларацията за съгласие за упражняване на ски спорт през целия сезон.

Всяко училище има право да ползва условията за безплатно каране на ски за учениците си по една седмица веднъж месечно, както и през всички дни на ваканциите.

Ива Шкодрева, почетен гражданин на Самоков, отбеляза, че децата са много ентусиазирани и очакват с нетърпение новия сезон.