Децата от школа „Наум Хаджимладенов“ се представят в изложба

В Сарафската къща в понеделник – 12-ти ноември, от 16.30 часа ще бъде открита изложба на Школа „Наум Хаджимладенов”. Школата бе регистрирана официално в Министерство на културата през 2003г.

„За 15 години тя работи усилено и наградите, изложбите и постиженията са неизброими. В предстоящата изложба на децата от школата ще можете да видите интересни, оригинални и много весели творби с високо ниво на техническо изпълнение, с познаване на принципите на композиционно изграждане. Формата, цветът правят тези, макар и детски картини, уникални. Търсенето, а в някои случаи съвсем спонтанното оригинално художествено решение, отличават децата от школата с невероятно авторско усещане, творческо мислене и артистична сетивност“ – сподели Иван Шумонов – ръководител на школата, към Читалище „Младост“.
Ще бъдат експонирани също и репродукциии на художници от Самоковската художествена школа, както и разпознаваеми архитектурни и природни забележителности и символи от Самоков.


На мултимедия ще бъдат показани и фотографии на стенописи и кадри от пътешествия в страната и извън нея, занимания на открито.