Децата от ДГ “Зорница” – Самоков прегърнаха леля Нуше и леля Кате и се разплакаха на раздяла с тях

Теменужка Борисова и Катя Пейчинова се пенсионираха и получиха много подаръци и топли пожелания от директора Евелина Големинова и целия екип на градината

ДнесIMG_1181 имаше много емоции в Детска градина “Зорница” – Самоков. Този път не бяха само тези около работата с децата. Две помощник-възпитателки – Теменужка Борисова и Екатерина Пейчинова се пенсионираха и се разделиха със “Зорница” на специално тържество.

“Много съм развълнувана в този момент. Вие работихте отговорно и всеотдайно и спечелихте уважението на колегите, на родителите и обичта на децата. Детска градина “Зорница” беше вашият втори дом и вратата на градината остава винаги отворена за вас” – бяха част от думите на директора Евелина Големинова. По време на поздравителния й адрес Нушето и Катето се просълзиха и благодариха за топлите думи. Екипът на ДГ “Зорница” им подари за спомен икони, букети и мултикукър, за да могат бързо да сготвят всусни ястия за семействата си и да им остане време за разходки.

Родители на Предучилищната група, в която работеше Теменужка Борисова я изнеданаха с изящна ръчноIMG_1156 изработена картичка, към която прибавиха благодарности и пожелания. Катето Пейчинова също си тръгна от яслата на градината с подаръци и благодарности от родители и деца.

Нушето работи в ДГ “Зорница” от осем години, преди това е работила в ДАП. “Щастлива съм, че съм здрава и ще мога да бъда повече време със семейството ми, с приятелки, но децата ще ми липсват” – сподели Нушето. Катето Пейчинова е работила през целия си трудов стаж в градината, само две години преди това е била в ЗРТ. Двете помощник-възпитателки са уважавани от колегите си и заради трудолюбието им, и заради широките им, искрени усмивки и добронамереността им.

“Не се чувствам стара. Това е ген” – призна с усмивка Нушка. И тя ,и Катето са едни от най-добрите танцьорки на хора, винаги с позитивно настроение и оптимизъм пострещат предизвикателствата в живота.

“Ще си пием заедно кафето и ще ходим на разходки” – споделиха пред колегите си Нушето и Катето. За спомен си направиха обща снимка с колегите и си обещаха нови приятелски срещи.

Десислава Стоянова