Детска площадка в Долни окол

IMG_1706[1]Първа копка на детска площадка за 20 000лв.  направиха в Долни окол

По инициатива на „Комитета за възраждане на Долни окол“ завчера бе направена първа копка на нова детска площадка в селото. Общата стойност на проекта е 20 000лв. Срокът на изпълнение е до 19 август 2017 г. На церемонията присъстваха новият кмет на селото Николай Стойнов, председателят на комитета Стоян Селадинов, представители на фирмите-изпълнители на проекта, жители на селото и други.

Кметът на селото, Николай Стойнов, сподели със задоволство, че това е първата иницатива за мандата му. Той бе назначен от кмета на Самоков Владимир Георгиев преди около седцима на мястото на досегашния кмет-ветеран Данчо Йорданов.

„ По инициатива на „Комитета за възраждане на с. Долни окол“ днес тържествено бе открита с първа копка изграждане на детска площадка. Тя ще бъде на стойност 20 000лв., срокът на изпълнение е до 19 август.  Детската площадка ще представлява катерушки, фитнес уреди, пързалка за малки и големи. Жителите на селото са 96, но през летните месеци и почивните дни има много виладжии, много деца. Децата трябва да имат приятна ваканция на село. До празника на селото, 19 август, трябва да е завършена площадката. По инициатива на председателя на комитета г-н Стоян Селадинов е заложен този срок на завършване на обекта. Предстоят доста проекти да се осъществят. В момента работим по европрограми. Започваме възстановяването на ресторанта, който е почти разрушен. Днес говорих с шефа на РПК за отдаването му под наем, имаме договорка. Така ще открием поне две работни места. В селото има едно малко магазинче, което не е достатъчно“ – сподели за „Самоков инфо“ новият кмет на Долни окол. Той добави още, че за поста е имало още двама кандидати, но одобрен е бил той.