Делото срещу депото е на девети

На девети декември ще има съдебно заседание по делото срещу мястото на депото в Самоков. Инициативният комитет е обжалвал решението на Общински съвет.

Припомняме, че преди изборите се взе решение да не се питат самоковци дали са съгласни мястото на сметището на няколко общини да е в близост до града. Въпреки големия брой подписи за произвеждане на референдум, общинска администрация и съветниците не се съгласиха с искането на самоковци да се дебатира местоположението на сметището. Процедурите изглежда вървят към окончателен вариант и вероятно промяна за бунището няма да има. Около него абсурдите са още от началото, когато един от основните му инициатори сложи подписа си в подписката срещу депото.

На сесията този четвъртък по докладна на градоначалника последва поредно решение. Общината ще кандидатства за заем от държавния бюджет. Сумата е 2 млн. 400 хиляди лева. Парите са потребни за окончателно разплащане по договорите, сключени за изпълнение на проекта. Администрацията уточни, че заемът ще бъде погасен след верификацията на разходите по оперативната програма. До момента са разплатени 6 972 539лв.