Делото за изясняване съпричастността за кражбата на 50 бона от общинската каса в Самоков, срещу Димитър Прасков, е приключило поради липса на доказателства

 

Прасков не е извършител, не е и съучастник –съобщиха от Прокуратурата

Делото за изясняване съпричастността за кражбата на 50 бона от общинската каса в Самоков, срещу Димитър Прасков, и още 4-ри лица е приключило поради липса на доказателства – съобщи за читателите на сайта „Самоков инфо“ шефът на Районна прокуратура – Самоков прокурор Ваня Панева. Тя поясни още, че са проведени необходимите разследвания по случая, но дело в съда няма да има. „Не са събрани достатъчно доказателства и не може да се образува дело в съда“ – заяви прокурор Панева. Експертизите сочат, че Прасков не е извършител, не съучастник и наказателното производство е приключило. Според разследващите Димитър Прасков е невинен.

В срок, допустим от Закона, Общината има право да обжалва решението на Прокуратурата, но към момента това не е направено от страна на общинска администрация.

Припомняме, че касата на Община – Самоков бе обрана през месец април миналата година. Петима бяха задържани в ареста и са били разпитани. По случая в ОДМВР- София тогава бе образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 195 от НК.