Двама бездомници издъхнаха в Самоков преди дни

Двама бездомници издъхнаха преди дни в Самоков. Студът и мизерията отнеха живота на 60- годишния Иван Крамарски. Той е умрял на 1 януари тази година в първите й часове. Често е бил забелязван на пазара, където живеел под една от сергиите. Починал е на пейка до площада в центара.

Почина и друг клошар – 42- годишният Иван Алексов.

Иван Крамарски бил на инвалидна количка. Негови събратя по съдба го отвели до СМП в Самоков, но той бил премръзнал, гладен и болен и те успял да пребори последиците от мизерното съществуване и липса на грижа от близки и институции.

Вчера умрял и Иван Алексов, известен с прякора Тигъра. Той разговарял на пейка в центъра със свои събрат по съдба и получил гърч и умрял. Минути преди смъртта си, споделил, че дни наред не бил слагал хапка хляб в устата си.

Сигналът за спешния случай е подаден към 9.40 часа вчера. При направения оглед от полицията не са установени следи от насилие. Трупът е транспортиран за аутопсия и е образувано досъдебно производство. Алексов е от Самоков, от 15 години живеел по улиците, имал двама братя.