Дари кръв в „Пирогов”

На 17 и 18 юни 2021 година УМБАЛСМ „Н.И.Пирогов” подкрепя Национален център по трансфузионна хематология в усилията им да запазят живота на всеки, който се нуждае от кръвопреливане. Най-голямата спешна болница в България приема ежедневно най-тежко пострадалите при катастрофи и различни инциденти, чието лечение много често налага спешно кръвопреливане.
В кампанията могат да се включат: медицинският персонал и служителите на болница „Пирогов”, техните близки и близките на пациентите ни, както и всеки, който иска да помогне на нуждаещ се от кръвопреливане.
Кръводарителският пункт ще бъде разположен на втория етаж в болницата и ще бъде с работно време от 08:30 до 13:30 часа. Достъпът до него ще бъде лесен, а противоепидемичните мерки ще бъдат спазвани стриктно. За да не се получават струпване и опашки, е необходимо предварително записване на улеснената платформа:
За 17 юни, четвъртък : https://bit.ly/3x6p9wL
За 18 юни, петък: https://bit.ly/3ips9k2
❗️След като изчакат ред, ще се приемат и дарители, които не са заявли предварително участието си.
Очакваме всички желаещи, които имат навършено пълнолетие и са до 65 години. Преболедувалите COVID-19 могат да дарят кръв 40 дни след последния им положителен тест.
Ваксинирани с първа доза няма да могат да се включат. Това ще бъде възможно 28 дни след като им бъде поставена втора доза ваксина срещу COVID-19.
Пандемията от COVID-19 показа, че един малък жест може да те превърне в герой. Кръводаряването е точно такъв жест, който отнема 20 минути, но се помни до живот.
Пресцентър на „Пирогов“