Дариха книги за библиотеката в село Райово, деца рецитираха стихове за родното си село

Интересна празнична програма събра райовци и гостите им вечерта в центъра на селото. Водещи бяха Кр. Машова и Весела Никова. В програмата за събора на селото участваха десет деца от Райово, които рецитираха стихове за селото си, както и два местни състава за фолклор, сред участниците бяха акордеонистите с ръководител Георги Машов.

За събора в Раойово гостуваха две групи за автентичен фолклор от село Ярлово и оркестър от Благоевград. Сценарият за празничната програма бе подготвен от Катя Янакиева 20190727_185109 – педагогически съветник в НУ „Станислав Доспевски“ и общински съветник от ГЕРБ. „Благодарим на хората, които ни дариха книги за библиотеката в село Райово – Маргарита Аврамска, Адриян Трънкаров, Йордан Додов и други. Благодарности имаме и за родителите, които водиха децата си на репетиции“ – сподели пред сайта „Самоков инфо“ Катя Янакиева.

За събора бе приготвен два тона курбан от главния готвач Георги Васов, много местни жени приготвяха зеленчуците за манджата под ръководството на техническия секретар Ели Смрикарова.

Местни20190727_183551те и гостите на събора бяха поздравени от общинския съветник от СДС Светлана Атанасова.