Гуцал остана без хляб, без никакви стоки, след като затвориха и двата магазина

Едно от селата в Самоковско с най-красива природа и най-хубави гледки към Рила съвсем опустява. В Гуцал са доста виладжиите, но селото е лишено от бъдеще, а проблемите са се натрупали с годините. От известно време и магазин няма, малцината възрастни, останали в Гуцал, няма откъде да си купят нито хляб, нито каквото и да е от селото. Двата магазина на кооперацията са затворени.

Кметът на селото, Иван Борисов, прави услия да реши проблема. От кметството е написано и разлепено съобщение с телефонни номера за поръчки на хляб. Пише и в кои дни има доставка.

„Повечето от възрастните разчитат на децата си да им купят хляб, мляко и друга храна, след като от близо месец магазините затвориха. Проблемите в Гуцал стават все повече, селото напълно опустява“ – споделят с тъга местни жители.

Двата магазина на ко20190527_173558операцията са затворени от първи април. Техен собственик е Стефан Троянски, който миналата година на събрание на кооперация „Напредък“ – Долна баня, бе презбран за председател. В Управителния съвет на кооперацията миналата година през месец юни бяха избрани още Георги Михайлов от Марица, Иван Славчев от Гуцал, Елмира Димитрова от Долна баня и др.

„Магазините са в добро състояние, може някой да ги наеме“ – казват от кметството в село Гуцал. Кметът Иван Борисов води разговори с фирми и търговци, за да се намери решение на проблема. Собствениците на магазините са готови да ги предоставят без наем, за да има поне един обект, от който да се купува храна в Гуцал.

Десислава Стоянова