Гуцалци продължават с почистването около шосето

Вчера жители на село Гуцал и кметът им Ангел Христов продължиха с почистването храсти и дървета около шосето. „Навсякъде трябва да личи грижата на добрия стопанин“ – коментират в Гуцал.
Гуцалци отрязаха опасни дървета на няколко места в близост до пътната мрежа, която води до село Гуцал, в това число изкоренени и изсъхнали, които при стечение на обстоятелствата можеше да причинят вреди и да има тежки последствия – споделиха от село Гуцал. По време на дейностите бяха спазени всички изисквания, като обозначителна маркировка с цел безопасност -и за работещите, и за приманаващите по маршрута, и др.
„Така шофьорите могат да бъдат спокойни и няма да бъдат изненадани от паднало дърво, което понякога може да има и фатален край. Изказваме благодарност на всички, които днес помогнаха с доброволен труд и отделиха от своето време за една макар и наглед малка инициатива, но понякога с много голямо и съществено значение“ – сподели кметът на Гуцал Ангел Христов.
Преди около година на шосето в близост до селото стана тежка катастрофа с мотористи от Германия. Според коментари причината е била в липсата на маркировка и непочистените храсталаци около шосето. Това всъщност бе поредна катастрофа из Самоковско, вследстие на подобни фактори. Дейността по принцип е възложена на други институции, но принципите в България са едно, действията – друго – коментират още в Самоковско.