Грипната ваканция за учениците в София се удължава до 15 март, оповести Фандъкова

medium_52cfe46d631a1

Заседанията на софийската местна власт ще се излъчва онлайн във Фейсбук, Youtube, Sofia.bg

Грипната ваканция за учениците в София се удължава до 15 март, съобщи Столичната община, а впоследствие потвърди и кметът Йорданка Фандъкова в официалния си профил във Фейсбук.

Допълнителните дни са във връзка със заболеваемостта от грип В на територията на общината.

Детските градини и ясли продължават да работят при засилен контрол на вход, както за децата, така и за персонала.

По-рано днес председателят на СОС Елен Герджиков свика извънреден председателски съвет във връзка с ограничаване на разпространението на COVID 19 и обявената от Световната здравна организация степен на спешност за общественото здраве от международно значение по отношение на заболяването, с цел недопускане и ограничаване на разпространението му на територията на Столична община.

Взе се решение на заседанията на постоянните комисии към СОС да присъстват само членовете им, заедно с експерта от дирекция „Секретариат на СОС“ и да се излъчват онлайн в съответните канали на съвета – Facebook, Youtube, Sofia.bg, за да могат гражданите да следят важните теми, без физически да присъстват на тях. Те ще могат да отправят питания по точки от дневния ред на комисиите на Facebook страницата на СОС. Председателите на комисии ще имат ангажимент да поставят въпросите на вниманието на останалите членове. При необходимост ще се осъществява конферентна връзка с вносителите на доклади, външни експерти и заинтересовани лица.

На национално ниво грипната ваканция приключва в сряда, 11 март, а учениците трябва да се върнат в класните стаи в четвъртък, 12 март.

Днес бе обявено още, че се удължава грипната ваканция в областите Ловеч и Перник, както и в общините Тутракан и Силистра.