Горя хотел на общински съветник. Евакуираха туристи

Огнеборците на шефа Ласкин гасиха огъня от полунощ до 6 ч сутринта с тонове вода, туристите изпаднаха в паника  

Хотелът, на който е наемател общинският съветник от Самоков Спас Кордев изгоря наполовина при огнен ад в Боровец. Пожарът е тръгнал в неделя около полунощ и е гасен до 6 ч. сутринта с тонове вода. Хотел “Сангрия“ в к.к. Боровец е с изпепелен покрив и част от втория етаж. Предполага се, че пожарът е възникнал от небрежен турист, които е хвърлил да суши дрехи върху запалена печка. Кордев е наемател на хотела от 2010 г., а от 2014 г. е притежгател на една пета от сградата.

“Пожарът беше страшен. Използвахме въздушен дихателен апарат.  Когато пожарната дойде, вече горяха три стаи и пламъците вървяха към съседния хотел“- коментираха за „Самоков инфо“ запознати с инцидента.

„Туристите бяха изпаднали в паника и бяха евакуирани. Пожарната дойде много бързо, за две минути след подадения сигнал на 112. ЧЕЗ изключиха захранването на хотела. Дежурния екип от ПБЗН- к.к. Боровец с водач на смяна „Б“ Георги Генов, в състав Георги Иванов, Красимир Вуков,  действаха много смело и професионално начело с шефа си, Ласкин. Всички стаи бяха проверени за хора на пипане, защото нямаше никаква видимост.  На помощ се  притече и служителят Николай Колев, който беше в почивен ден. Без дихателни апарати не можеше да се гаси. В стаите се движеха в мрак и беше много трудно за огнеборците“- коментират очевидци.

На място на пожара са били повикани и служители от Районна служба „Пожарна безопасност и защита на населението“ – гр. Самоков с екипа на Борислав Караджинов и Краси Караджинов.  На място е имало и медицински екип. Няма жертви от огнения ад, но са големи материалните щети. При гасенето са наводнени етажите под изгорелия таван.

Причините за инцидента, както и стойността на нанесените щети, са в процес на изясняване от  служители на Районно управление –Самоков   Потърсихме за коментар Спас Кордев, но той не отговори на обаждането ни.

Хотелът е разположен  в непосредствена близост до писта „Червено знаме“.