Голям магазин в Самоков затвори за 24 часа заради служител с ковид-19?

1506454-3-surgery

Вчера около обяд национална медия първа съобщи за заразен с ковид- 19 служетел на магазин в Самоков. По-късно информацията бе потвърдена. В социалните мрежи самоковци настояват за спазване на марките, които важат към момента и задават въпрос имало ли е дезинфектант в магазина, спазват ли се изискванията на Министерството в търговските обекти, на пазара, в ресторантите и други места, които отвориха след падане на извънредното положение. Според информацията, служителка на Т-маркет е дала положителен резултат от бърз тест, днес се очаква резултатът от PCR тестът.

Както писахме, преди дни бяха докладвани 8 случая само за 24 часа на болни с коронавирус в Самоков, след като в болницта беше приет пациент с вируса. Пациентът е бил хоспитализиран заради съмнения за пневмония, направени били изследвания и тест за коронавирус. Преди да излезе резултатът обаче, той на своя глава напуснал болницата и се прибрал в дома си в Долна баня.

Вчера сутринта стана ясно, че заразата в Самоков се е разпространила, болни са петима пациенти на Вътрешно отделение, три са медицински лица – един лекар и две сестри. Пациентите са транспортирани за лечение в Инфекциозно отделение на болница „Света Ана“, като единият болен е със съпътстващи заболявания. Има и настанен в реанимация.  Медицинските лица са без симптоми и са под домашна карантина.

Днес се очакват подробности и официална информация има ли нови заразени с коронавирус в Самоков след направените изследвания.