ГЕРБ-Жени Самоков събра 6 000 лв. за семейства с репродуктивни проблеми

IMG_3544

Снощи ГЕРБ – жени – Самоков покани хората с бизнес и политическите лидери на благотворителна изложба. Най-голям интерес за всички, дошли на събитието бе „първа маса“, на която се събра част от елитът на ГЕРБ. Погледите на всички обаче, бяха насочени към голямата маса, на която в красиви опаковки бяха наредени ястия и баници, приготвени за участие в наддаването.

Средствата са за родители с репродуктивни проблеми, а атрактивният търг за събирането им се проведе за десети път. За дата на провеждането му бе избан неслучайно 21-ви януари, както е знайно, тогава по традиция се отбелязва Бабинден.

Водещата на празничната програма, Гиргина Рангочева, припомни историята на събитието. За пръв път се провежда през 2010 г., когато се събират 893 50 лв., през 2018 г. събраните средства са 3000 лв., общо за деветте години сумата е 15 286,50 лв. През последните четири години средствата са за родители с репродуктивни проблеми, преди това се даваха за децата, родени в навечерието и в началото на съответната година. През 2015 година са дадени на едно бебе и младата музикантка Петя Атанасова.

Вчера благотворителната кулинарна изложба уважиха кметът на Самоков, Владимир Георгиев, цялото ръководство на ГЕРБ, депутатът Валентин Милушев, общинският съветник Светлана Атанасова.

Сред участниците в търга и събирането на седства бяха народните представители Димитър Главчев, Десислава Атанасова, Ася Пеева, Радослава Чеканска, Александър Александров, Светослав Иванов, Димитър Александров, зам.-министърът на транспорта Ангел Попов, областният управител на Перник и председател на ПП ГЕРБ-Жени – България Ирена Соколова, зам. – управителите на Софийска област Галя Георгиева и Николай Николов, зам.- кметовете Люба Кленова и Сия Шехтанова, ст. експерт по образование в Общината Снежана Дамянова, общенските съветници от ГЕРБ Александър Кроснев, Венета Галева, Вероника Стефанова, бизнесмени от Долна баня, Костенец и Ихтиман също бяха част от 250 души, които уважиха поканата на жените в ГЕРБ – Самоков.

Бяха продадени над 120 питки, ястия, баници, гозби, приготвени от най-добрите готвачи и дизейнери на храна в Самоков. Сред най-ефектните и качествени кулинарни изделия баха тези на Мадарова къща, приготвени от професионален готвач и дизайнер на ястия.

Събраната сума от търга е 5 960 лв. 

В периода 2014 – 2018 г. със събраните средстава е оказано съдействие на 10 семейства, едно от тях вече има дете, което е на 2 години и половина. Благодарственото писмо на семейството трогна участниците в благотворителната кулинарна изложба.

Гиргина Рангочева благодари на всички участници в събитието, на медиите, които са го анонсирали и го отразяват. Присъстващите бяха поздравени и от народния представител от ГЕРБ Валентин Милушев, който изрази радостта си от благородното начинание, споделено от толкова много хора.

С топли думи към участниците в благородната кауза се обърна лично и председателят на Фондация „Искам бебе” Радина Велчева.

В програмата участваха с автентичен фолклор групата от село Марица. Те развълнуваха аудиторията с представения от тях ритуал „БабуванIMG_3558е“, окъпаха „бебето“ и му пожелаха да е бело и червено, румено засмено. Последваха народни песни и хора, както и танци от „Катиденс“.

Десислава Стоянова