Газова бутилка в рейс за Искровете?

На събрание в селата от Искровете бе поставено изрично настояване пред кандидатите за съветници от местна коалиция ВМРО-СДС да помогнат за установяване на нормални транспортни услуги от Самоков до Маджаре, Говедарци и Мала Църква. Пред коалицията бе сигнализирано, че в рейс, превозващ пътници в ранните часове и вечер през пролетта, есен и зимата, се поставяла газова бутилка.

„Това е много опасно. Дали за газовата бутилка в рейса знае ръководството на фирма Експрес бус транс“? – питат жители от Искровете.

„Аз съм шофьор на превозно средство, в което съм сам. На мен ми е забранено да превозвам подобни газови бутилки, а тук става дума за превоз на пътници. Нямаме нищо лично нито към фирмата – превозвач, нито към хората в Община Самоков, които носят отговорност за тези транспортни услуги. По-добре е да се вземат мерки, защото, ако нещо се случи с газовата бутилка по време на пътуване и превоз на пътници, ще се понесат тежки последици. Знате колко къщи изгоряха заради необезопасени газови уреди. Вероятно отговорните лица не знаят за тази газова бутилка в рейса, предназначена за добри цели –  затопляне на пътуващите. Но това решение ли е? Не носи ли риск за живота на хората? Надяваме се на адекватна реакция от страна на ръководителите“ – споделят хората от Искровете.

Десислава Стоянова