В Сливен арестуват за силна музика, в Самоков – не

Властта в Сливен, един от градовете с разнообразие на етносите, вече взима сериозни мерки за сигурността. Като за начало се арестува даже за надута чалга. За разлика от града на Сините камъни, в града на зографите, чалгата е любим фон – от Седми квартал стига чак до Самоковото, където се смесва с музикалното оформление от заведенията на Туристическата градина. Музиката от Седми квартал доста често напомня за традицията сватбените дни да продължават три дни и три нощи.

На 17 сигнала за нарушаване на нощната тишина в  Сливен са се отзовали полицейски служители през последната седмица. Само през почивните дни подадените сигнали в кв. „Надежда“ са 11, информират от ОДМВРСливен.

Съставени са 2 акта по Наредбата на общината,  4 предупредителни протокола и са задържани двама за неизпълнение на полицейско разпореждане. За останалите жилищни зони на града са получени 6 сигнала за силна музика. В кв. «Комлука» са съставени 4 акт и 2 протокол. За останалата част на Сливен са съставени 2 акта и 2 протокола за предупреждение.  В РУ-Сливен е създадена организация, при която с всички законови сили и средства да се осигури спокойствието на гражданите и спазването на наредбите.

Информационните агенции съобщиха, че 30 сигнала за нарушаване на нощната тишина в град Сливен и селата в общината са били посетени от служители на реда за времето от 18 до 22 септември. През четирите почивни дни за кварлтал ”Надежда” са постъпили 16 сигнала. Съставени са 10 акта по Наредбата на община Сливен и 4 предупредителни протокола. За останалите жилижни зони на град Сливен са получени 12 сигнала за силна музика. Съставени са 8 предупредителни протокола и едно разпореждане.

Задържани са трима за неизпълнение на полицейско разпореждане. Двама в кв.”Българка” и един в кв.”Комлука”. Посетени са два сигнала и са съставени два акта по наредбата на общината в село Сотиря.

В Районното управление на МВР- Сливен е създадена организация, при която с всички законови сили и средства да се осигури спокойствието на гражданите и спазването на НОБС.