В Перник „Четири лапи“ кастрират кучета и котки по проект на Общината

Вече втора седмица екип на ЧЕТИРИ ЛАПИ посещава населени места в община Перник по съвместен проект за безплатна кастрация и ваксинация на бездомни и дворни кучета и котки на територията на общината.

Проектът има за цел хуманно и ефективно да ограничи популацията на безстопанствени, както и изхвърлянето на нежелано потомство на дворни кучета.

Към програмата за кастрация могат да се включат и стопани не само на кучета, но и котки, които нямат финансова възможност да платят манипулацията.

Всяко преминало по програмата куче ще бъде чипирано, обезпаразитено, ваксинирано и с издаден паспорт, а стопаните избрали да кастрират своите опашати пазачи ще бъдат освободени от годишната такса за домашен любимец в размер на 50 лв.

Само за първата седмица от тази възможност са се възползвали 30 собственици на дворни животни. Желаещите да се включат и да запишат час за кастрация, могат да се обърнат към кметството в даденото населено място или към Общината.

„Приветстваме новото ръководство на Община Перник за създаването на добра практика за намаляване на броя на изоставените животни и приканваме и другите общини да последват добрия пример за отговорно отношение!“ – коментираха от „Четири лапи“.