В памет на жертвите на комунизма ГЕРБ постави мемориал

Вчера в двора на църквата „Св. Св. Апостол Петър и Павел“ в с. Свежен, Община Брезово, бе открита  плоча мемориал в памет на избитите без съд и присъда жители на селото по време на комунистическия режим. Инициатори на нейното поставяне са д-р Андрей Ковачев, съвместно с местни жители, чиито семейства са пострадали от репресиите на комунистическата власт.

„С поставянето на този мемориал не търсим конфронтация, не искаме отмъщение и не желаем разединение сред българските граждани. За пореден път призовавам представителите на българската социалистическа партия да преосмислят отношението си към нейното минало, към датата 9-ти септември и да се покаят. Историята трябва да се представя такава, каквато е и младите поколения да знаят истината за събитията през онези мрачни за българския народ години“, заяви Андрей Ковачев.

В същия ден бе даден и старт на строително реставрационните дейности по проект „Консервация, реставрация и експониране на родната къща на полковник Владимир Серафимов с интерактивен музей“ и проект „Консервация, реставрация и експониране на Аджарската книжовна школа в с. Свежен, финансирани от държавния бюджет с над 800 000 хиляди лева.