В неделя Самоков протестира срещу евентуално настанавяне на бежанците в града

Наскоро сайтът „Самоков инфо“ пръв писа, според слухове представители на Общината и заместник-министъра на военните са оглеждали поделението по пътя за Дупница. Целта била да се прецени дали е подходящо за настаняване на бежанци. Според непотвърдена информация военните не са одобрили поделението, защото било твърде разрушено и с по-голяма от необходимата площ.

Преди дни министър Бъчварова пред медии заяви, че настаняването на бежанци става по преценка на местната влас и кметовете. В Самоков вече е събрана подписка срещу евентуалните намерения за създаване на бежански лагер и според информация в социалните мрежи протестът вече е депозиран в Общината.

Самоковци обаче вече са се организирали и в неделя ще има протест. Ето и текстът на съобщението им:

 Във връзка с неофициална информация, която се появи и коментира в интернет, Ви информираме, че има план за изграждане на центрове за мигранти на територията на Община Самоков.

Оглеждани са бившите военни поделения в града, както и сгради в село Гуцал и село Говедарци. Установени са ПОДХОДЯЩИ такива и има голям вероятност в най-кратки срокове, същите да бъдат заселени с мигранти.
От години многобройното ромско население руши, мърси и издевателства над нас. Ромският етнос в града наброява близо 15000 души. Управниците ни не се справят с незаконните гета и проблемите произтичащи от този етнос, а сега има вероятност райското ни кътче ще бъде напълнено и с мигранти!
МИГРАНТИ – хора с различни традиции и различно мис лене от нашите. За тях не е нередно да те изкормят на улицата, защото според техните разбирания си „неподходящо облечен“. За тях не е проблем да изнасилват жени и деца, защото това е част от тяхната „култура“. За тях е чест да избиват „неверниците“! Това не са бежанци, а завоеватели! Бежанците бягат от война, в най-близките до тях страни, а не идват за да налагат „културата“ и религията си!
Самоковци, допуснем ли мигрантите в ДОМА СИ , ще го изгубим завинаги! Ще изгубим свободата си, заради която са умрели нашите деди! Ще изгубим начина си на живот, традициите, христянските ценности и спокойствие!
Ако сега не бъдем единни, ако сега сведем глава, утре за нашето бездействие с КРЪВТА СИ ще плащат ДЕЦАТА НИ!

Дата:09.10.2016 г.
Час:11:00 ч.
Място: Площад „Захари Зограф“

Протестът е ПРОТИВ настаняването на мигранти на територията на Община Самоков и е с превантивен характер!
Кажете на вашите баби, вземете вашите деца, български знамена, плакати и непобедимия ядосан български дух!

от организаторите на протеста