В Девня дезинфекцията ще продължи активно

Кметът на Девня Свилен Шитов уведоми, че еждневната дезинфекция на града продължава, а в събота и неделя екипите ще пръскат и във входовете на жилищните блокове.
„Апелирам още веднъж за стриктно спазване на противоепидемичните мерки, както и за осъзнаване на отговорността на всеки един от нас за недопускане разпространението на заразата! Информирам ви, че още един девненец, завърнал се от чужбина, е настанен в инфекциозната клиника на УМБАЛ „Св. Марина“ – гр. Варна, след като е дал положителна проба за коронавирус. Издирени са контактните му лица (общо четирима), които са поставени под 28-дневна домашна карантина в Девня.

От утре доброволческият отряд, служители на общинската администрация и всички лица, които са пряко ангажирани с извънредната ситуация, ще раздават маски на гражданите по домовете. Първо ще бъдат обхванати възрастните хора, след това социално слабите семейства и ще продължим кампанията до изчерпване на количествата маски, които Община Девня поръча от великотърновска фирма“ – опевестяват от Община Девня.

Преди дни той съобщи, че  при нередности органите на реда вече няма да предупреждават гражданите, а направо ще ги глобяват. „Както може би сте разбрали, коронавирусът не подмина и Девня, въпреки че нашият съгражданин е проявил отговорно отношение и прибирайки се от Англия с личния си автомобил, директно е отишъл в инфекциозната клиника във Варна, където е хоспитализиран“.

 

сн.архив