Вътрешно горене: Свободен театър в София

До 2 декември фестивалът за свободен театър ACT ще се проведе за 11 поредна година и ще представи изключителна международна и локална програма под мотото “Вътрешно горене”.

Публиката ще има възможност да види 5 чуждестранни представления на едни от знаковите театрални и танцови компании днес – Саша Валц & гости (Германия), компания Нон Нова и Фиа Менар (Франция), Сеньор Серано (Испания), Анджела Денс Къмпани Микро театър и Мириам Енгел (Израел) и Карин Пауър и Алдо Джаноти (Австрия).

Освен забележителни международни спектакли, единадесетото издание на ACT – “Вътрешно горене” – ще представи и силно локално съдържание. За първи път в историята на фестивала 10-те български представления са селектирани от самата независима сцена.

Общо 15-те спектакъла от ACT 2021 са предназначени за широка и разнородна публика, а за българската театрална и танцова общност е предвиден и сериозен образователно-дискусионен модул: серия от уъркшопи и майсторски класове с всички гост артисти от Европа и техните български колеги, конференция и кръгла маса.

 

Събитията от ACT 2021 – представления, уъркшопи и майсторски класове, конференция и кръгла маса, ще се проведат на четири сцени.