Върховният административен  съд  отложи  делото за  касиране  на  избора  за общински  съветници  в  Самоков

          На  16.02.2016г.  се  проведе  заседание на състав на Върховния административен съд  по  делото,  образувано по  жалби  против решението на Административен съд София област от 22.12.2015г., с което избора за общински съветници беше обявен за недействителен.

          Припомняме, сайтът „Самоков инфо” писа, че в края на месец декември съдия Татяна Михайлова отмени Решението на Общинска избирателна комисия и обяви за недействителен избора за общински съветници в Самоков.  Това решение беше обжалвано от ОИК – Самоков, БСП, Коалиция ”БДЦ- ВМРО”, ОБТ-Лейбъристи, Коалиция „Реформаторски блок” и от общинския съветник Светлана Атанасова.

          В съдебното заседание пред ВАС като  представители на страните се явиха:  за БСП – адв. Григоров, за ОИК – адв. Елена Милушева – председател и адв. Иванка Андреева – секретар, за ОБТ-Лейбъристи- адв. Екатерина Вададжийска, за коалиция ВДЦ-ВМРО – адв. Мая Христева, за общинския съветник Светлана Атанасова – адв. Виктория Тонева. Пълномощници на ПП ГЕРБ и Даниела Трохарова от листата на ГЕРБ, бяха адв. Емилия Атанасова и председателят на Комисията по правни въпроси в 43 – Народно събрание  депутатът адв. Данаил Кирилов.

             Съдебният състав постанови определение, с което прекрати делото по отношение касационната жалба на Реформаторския блок поради неизпълнение на дадени указания и даде 7-дневен срок за обжалване на това определение. Съдът отложи делото, като ще определи  допълнително датата за следващото съдебно заседание.