ВИВИАН КРЪСТЕВА с две вицешампиоски титли от Държавното първенство по лека атлетика

На 29 и 30 май а стадион „Васил Левски“ – София се проведе Държавно първенство за юноши и девойки старша възраст-/под 20год. /

Отлично се представи състезателката на СК “Рилски атлет“ Вивиан Кръстева. В дисциплината 100м. препятствено бягане тя се класира на второ място и завоюва сребърния медал с резултат 15сек.27стотни, като в сериите постигна личен рекорд – 15сек.19стотни.

Победителка стана Изабела Соколова от Националната спортна академия с резултат 14сек.21стотни.

Втората вицешампионска титла Вивиан завоюва в нейната коронна дисциплина – „Скок на дължина“.

В четвъртия опит тя скочи 5м.84см, което е и нейн личен рекорд. Победителка с 6м.04см стана най-добрата за тази година Пламена Миткова от „Локомотив“ – Пловдив.                                                                                      Много добре се представи и другият състезател на Клуба „Рилски атлет“ Георги Ганджулов, който участва в по-горна за него възраст. В дисциплината 200м. във финалното бягане той се класира на призовото пето място с резултат 23,00секунди, който е също негов личен рекорд. На 100м не можа да се доближи до своето най-добро постижение и с резултат 11сек,56 стотни се класира на 14-то място.

Следващото състезание е Държавното първенство за мъже и жени на 5 и 6 юни в град Велико Търново.

 

Костадин Чифлиджанов – ст.-треньор СК “Рилски атлет“ – Самоков

сн.архив