Васил Божков кой с кой е бил, Стефан Данаилов открил изложбата с богатствата на милионера?

5ad5f76a15e9f970fc2610ab

Във фейсбук продължават да се задават въпроси около личността на Васил Божков. След въпросите са: Отговорът на някои от въпросите, които циркулират из фейсбук по повод колекцията на ВАСИЛ БОЖКОВ, е:

Вярно ли е, че безплатно в самолета на Божков е пътувал ИВАН ТОКАДЖИЕВ, зам.министър на културата по времето на Тройната коалиция с министър-председател Сергей Станишев; пътували ли са също така безплатно 10 или 15 журналисти?

Вярно ли е, че министър на културата по това време е СТЕФАН ДАНАИЛОВ, под чийто патронаж на 10 януари 2007 г. е открита въпросната изложба, както и под патронажа на Греъм Уотсън, шеф на фракцията на либералите в Европарламента, а с неговата „обработка“ се е занимала депутатката от НДСВ Антония ПЪРВАНОВА?

Депутатите от ЕНП са бойкотирали изложбата. Изложбата е била подредена лично от СВЕТЛИН РУСЕВ И ИВАН МАРАЗОВ. В управителния съвет тогава на фондация „Тракия“ /благовидната форма, под която ВАСИЛ БОЖКОВ притежава невъобразимата си колекция от безценни артефакти/ са бли: Светлин РУСЕВ, Радосвет РАДЕВ, Иван МАРАЗОВ, Божидар ДИМИТРОВ и, естествено, Васил БОЖКОВ. PR на събитието са МАКСИМ БЕХАР и Маргит КЕВОРКЯН. По това време главен прокурор е БОРИС ВЕЛЧЕВ, който заради протести е съобщил, че ще започне разследване за произхода на колекцията на В. Божков, но така и не е започвал такава проверка.