Варна ще е домакин на Европейското по художествена гимнастика

Във Варна от 9 до 13 юни в Дворец на културата и спорта ще се проведе Европейското първенство по художествена гимнастика. За първи път Варна ще бъде домакин на четири Европейски първенства и на една Световна купа в рамките на една календарна година.

„Готови сме да приемем: Европейското първенство по художествена гимнастика, Европейското по ветроходство в клас „Лазар“, Европейското първенство по плажен хандбал, Европейското първенство по хандбал за младежи и девойки, Световна купа по спортна гимнастика“ – коментира кметът на Варна.

„Варна е единствената община, която предоставя БЕЗВЪЗМЕЗДНО спортната база на спортните клубове. И през 2021 г. договори с Община Варна подписаха над 60 клуба за срок от 5 години, които ще ползват базите БЕЗПЛАТНО“ – допълват от варненската администрация.

С 10 на сто тази година са увеличени параметрите на програма „Спорт“, която ще бъде в размер на 1,8 млн лв.

 Увеличени са и средствата за финансово подпомагане на спортните клубове във Варна, които през 2021 г. ще разполагат общо с 500 000 лв.
Варна продължава да е единствената община, която от години предоставя безвъзмездно спортната база на спортните клубове. И през 2021 г. договори с Община Варна ще подпишат над 60 клуба за срок от 5 години, които ще ползват базата безплатно.