БСП откри кампанията си от Самоков

От града на първата комуна държавният глава Радев отвори предизборната си кампания. Дни след като обяви, че отново ще иска доверието на българите, решението си оповести точно на 1-ви февруари, пристигна в Самоков днес и бе посрещнат от множество симпатизанти и колеги политици, сред които беше кметът на Самоков, представители на БСП – Самоков, отец Михаил Колев – Архиерейски наместник на околията, гостува и на Галерията, където го посрещна шефът на Музея Хаджиангелов. От Общината му поднесоха поздрави и букет с бели цветя, а държавният глава заяви към всички, че е отворен за въпросите им.

Наскоро в публичното пространство бе обявено, че листата на БСП за изборите за парламент ще се води от треньора по футбол със специалност от НСА „Елитен спорт“, журналист и шеф на пресцентъра на ЦСКА Иван Ченчев. Досега той бе депутат, а със сигурност ще продължи да работи в парламента, тъй като червените имат големи шансове и на тези избори.

От 37-те соцорганизации в Самоковско за депутат е номиниран бившият началник на полицията Николай Кокалов, общият брой на партийните членове, които имат право на глас е 572 души. Имало четири номинации – на д-р Ивалина Трендафилова, общопрактикуващ лекар и началник на Спешна помощ- Самоков, на Николай Кокалов и други.