Боровец без вода в разгара на сезона. „Това е абсурд, къде са властите?“ – питат туристи

Близо два дена хотели в Боровец останаха без вода. Туристи напуснаха курорта, възмутени от безхаберието на институциите, които отговарят за инфраструктурата. На място пристигнаха националните медии.

„Това е срамота, само се тръби, че Боровец е на 120 години, няма елементарни условия, няма инфраструктура, водопроводите гърмят. Боровец има запуснат вид, особено с тези полусрутени вили и прочие. Ще искаме неустойка за провалената почивка“ – заявиха пред национали медии туристи в Боровец.

„Не беше свикан кризисен щаб, няма ли институции, къде е местната власт? Защо в началото на сезона се докладва, че са в готовност, а после почват проблеми с ВиК, канализация? Боровец два дена мирише на тоалетна. Стана известен отново с провали“ – сподели Иванка Петрова.

„Нямаше пресъобщение и не разбрахме точно какво се е случило. Туристите извикаха националните медии и се оплакват от безводието, което е притеснително. Търпим големи загуби“ – споделиха разтревожени хотелиери.

В ефира на националните телевизии ВиК шефове казаха, че е имало авария на водопровода от Бели Искър, който захранва част от хотелите.

Аварията беше отстранена, но провали почивката на стотици туристи и гости на Боровец.

Според жители на село Бели Искър машини на ВиК са забелязани по трасето на водопровода още преди два дни. „Този водопровод е строен по комунистическо време, без качество, от тогавашните Строителни войски. Точно го привършваха, и ги разформираха. Пътят около водопровода остана недовършен. Защо не се изгради качествена мрежа, за да няма подобни провали?“ – питат се местни хора.