“Бороборд” спечели три първи места на държавното по сноуборд в Банско

Валентин Миладинов от „Бороборд“ триумфира с три първи места на държавното първенство по сноубордкрос в Банско. Той беше безапелационен в старта, валиден за FIS, при мъжете и при юношите. Спортист № 1 на Самоков за 2016 г. доказа, че се справя отлично и при лоши метеорологични условия и че след четири години може да е в следващата ни зимна олимпийска делегация.

Веднага след стартовете в Банско състезателите на „Бороборд“, които са подпомагани от фондация „Петър Попангелов и приятели за Боровец“, заминаха за детския зимен олимпийски фестивал в Осогово, а от 9 до 11 март ще се борят за медалите и за купа „Бороборд джуниър“ в Боровец.

Отлично бе и представянето на СК „Бороборд-Самоков“ на Шестия зимен олимпийски фестивал, който се проведе в Осогово. Състезателите на клуба се представиха повече от добре като завоюваха 2 златни, 2 сребърни и 2 бронзови медала. Със злато се окичиха Неда Пенчева (момичета U 15) и Борис Петров (момчета U15). А във възрастовата група U 11 сребърните и бронзовите медали бяха спечелени от представители на Бороборд – Самоков: втори места за Антоний Антонов и Яна Попова, и бронз за Иван Ахтаподов и Леа Чапкънова. Всички останали състезатели не пестиха сили и показаха, че в следващите стартове ще има повече медали за клуба – сподели Христо Ахтаподов и пожела успех на всички!