Бой с питбули в Самоков?

Според наблюдателни самоковци младежи водят кучетата зад стадиона и ги умътвяват в жесток екшън. Вчера около 13 часа група млади момчета, водещи питбули запрашили към стената на Искъра, покрай стадиона в Самоков. Хората, които ги забелязали гневно коментираха бездействието на Общината и на полицията, защото според тях момчетата водят кучетата на място, където се разиграват жестоки боеве между четириногите и финалът се дава само след смъртта на кучетата, участващи в смъртоносния екшън.

“Тези боеве не са ли забранени? Как може да позволява такава жестокост? Тези момчета имат ли родители, те знаят ли с каква цел хранят и отглеждат кучетата? Трябва да се глобят и родителите, а момчетата да минат през съответните институции и също да бъдат наказани според Закона” – настояват самоковци, подали сигнал в редакцията на „Самоков инфо“ с въпроса вярно ли е, че в Самоков се провеждат боеве с кучета.

“Игрите на младежите са отражение на живота в България – несигурен и жесток“ – добавят още самоковци и се надяват отговорните да проверят сигнала и да вземат необходимите мерки.