Бойко Борисов: Днес даваме на Общините пари за образованието

„Днес взехме решения в подкрепа на българските ученици, студенти, на младите семейства и работещите хора“ – оповести преди минути премиерът Бойко Борисов във фб.
„Поехме и изпълняваме ангажимент си за обновяване и модернизиране на кабинетите по математика и природни науки в 160 училища в България. За да се учат нашите деца в модерни класни стаи и във възможно най-добрите условия, с колегите ми от Министерския съвет днес отпуснахме по бюджетите на общините 16 586 976 лв.“ – допълни още той.
Средствата са за реализирането на дейности по национална програма. Тя е насочена към училища с иновативни практики и за развитие на иновации в областта на природните науки, дигиталните технологии и математиката.

 

36 проекта за обновяване на библиотеки на обща стойност 714 385 лв. са одобрени в първата конкурсна сесия за финансова подкрепа на библиотеките при обновяване на фондовете им с книги и други информационни източници по Програма „Българските библиотеки-съвременни центрове за четене и информираност” 2020 г.
Конкурсната сесия е на обща стойност 1 млн. лв. и е насочена към Националната библиотека, регионалните и общински библиотеки.
В рамките на първата конкурсна сесия са подадени 44 проектни предложения на обща стойност 868 125,84 лв.
Предстои да бъдат сключени договори за реализиране на одобрените проекти. Очаква се обявяването и на втора конкурсна сесия по Програмата.
Подробна информация и пълния списък на одобрените и неодобрени проекти можете да видите на сайта на НСОРБ.