Билян Христов – кандидат за кмет от ВМРО-СДС: Мала Църква има нужда от младост

IMG_4437От безводието и липсата на пречиствателна станция в Мала Църква мирише на отпадни води

Най-младият кандидат за кмет на село в България, 20-годишният Билян Христов, се включва в предизборната кампания, подкрепен от Местна коалиция ВМРО-СДС. Средното му образование е от техническата гимназия в Самоков, специалност „Икономика и мениджмънт“, сега следва в ВТУ „Тодор Каблешков“  – София.

Билян е млад, но има доста опит, натрупан в частния сектор. Занимава се със земеделие и животновъдство. Снощи в селото, в което живее и обича – Мала Църква, той събра местните, за да разговарят за проблемите и бъдещето на Мала Църква.

„Селото е част от Искровете, има селски туризъм, но инфраструктурата е лоша и не прилича на населено място от 21-ви век. Управляват неграмотни хора!“ – споделиха малацърковци и посочиха, че няма канализация,IMG_4428 няма пречиствателна станция и всички отходни води отиват в реката. „Изградени са утайници, трябва да се подхожда по друг начин – да има инфраструктура за селата в Самоковско, занемарено е всичко. През зимата улиците не се чистят от снега – за какъв туризъм говорят управниците?“ – споделиха още на събранието в Мала Църква.

„Много кметове се смениха на селото, но нищо не се направи за читалището. Вижте го в какъв вид е! А пък площадът е превърнат в паркинг на кръчмата“ – заявиха дошлите на събранието в Мала Църква.

Сечта в горите от землището на селото също дразни местните, има много контрабанда според тях.

Билян Христов даде дума, ако стане кмет на селото, да помогне по повод отправените предложения, да отвори отново библиотеката, да осигури поне веднъж седмично да има лекар в селото, да се направи пречистветелна станция за селото и другите села от Искровете. Дошлите на събранието споделиха, че на една от лекарките в Самоков, която е джипи, е предложено да идва в селото поне веднъж в седмицата, но тя е отговорила, че от селото не са в пациентската й листа. „В селото повечето хора са стари, едно кръвно няма кой да ни премери“ – оплака се баба Тинче.

„Ние от коалиция ВМРО-СДС подкрепяме Билян за камет на село Мала Църква. Ние сме хора с опит в ръководството на фирми и бихме могли да ви бъдем полезни, ако спечелим доверието ви“ – заяви Светлана Атанасова – председател на СДС и кандидат за общински съветник от коалиция ВМРО-СДС.

„Трябва да има ред, да се спазва закона от всички. Трябва да спре незаконната сеч. Билян Христов е кандидат за кмет на селото и ние го подкрепяме, защото може да бъде полезен за селото си. Той е млад и отговорен“ – заяви Кирил Стойков – председател на ВМРО и кандидат за съветник от коалицията.

С местните от Мала Църква за среща дойдоха и други кандидат – съветници от листата на ВМРО-СДС – Самоков Иван Върбев, адв. Виктория Тонева, Даниела Младенова, Петър Петров и Методи Андреев.

„Билян е младо момче, упорит и трудолюбив. Ще му дадем шанс на 27-ми октомври с бюлетина № 71“ – заявиха хората от Мала Църква. 

Купуването и прадаването на гласове е престъпление!