Биатлонистът Красимир Анев се е прострелял с пистолет

Вчера, около 19.00 ч, е постъпил сигнал в ОДМВР – Кюстендил, за самопрострелял се мъж в района на язовир „Дренов дол“.  На място е установен 36-годишен мъж от Самоков,  прострелял се е  в областта на корема със законно притежаван пистолет. Закаран е в столична болница за лечение, с опасност за живота е. По случая е образувано досъдебно производство, уведомена е прокуратурата.

Това съобщава на сайта си ОДМВР – Кюстендил. Анев, който е на 36 години, се е прострелял със законно притежаван пистолет в корема. По-късно той е бил откаран в болница с опасност за живота.


Бившият състезател по биатлон притежава оръжие, защото е военен – пише „Дневник“.

Бившият биатлонист е откаран във Военно-медицинска академия веднага след инцидента, като Dir.bg съобщава, че е в медикаментозна кома.

Анев прекрати своята състезателна кариера през 2020 г. Тогава той обвини федерацията, че има лично и обидно отношение към него. Анев заяви, че президентът на българския биатлон Екатерина Дафовска управлява еднолично федерацията и той няма бъдеще в отбора, докато тя е начело.

Анев е европейски шампион в индивидуалното от 2019 г., като има още четири сребърни и четири бронзови медала. Анев е дългогодишен участник в Световната купа по биатлон, а също така на 11 световни първенства и три пъти на олимпийски игри.