Без икономика няма живот – заяви независимият кандидат за кмет и съветник Димитър Джелепов

 

Димитър Джелепов – Лъвски представи в Читалище-паметник „Отец Паисий“ предизборната си програма

 

72650681_2296675090644624_529461277370613760_n

 

 

„Идва денят, в който хората с аплодисменти или освирквания ще приемат очевидните резултати“ – даде начало на разговора водещата на срещата.  „Ние имаме свои приоритети. Те ни вадят от летаргията и генерирането на привидно спокойствие при наличие на дефицити във всички сфери на обществено – политическия живот. Самоков се превръща в град със западащи функции. Пътищата в селата и града нямат аналог в цяла България. За всеки проблем се намират оправдания и даже ни карат да се чувстваме виновни, защото задаваме въпроси. Но тук има все още хора, които не искат да си ходят“ – заявиха подкрепящите независимия кандидат за кмет и съветник Димитър Джелепов.

С изказване в негова подкрепа се включи арх. Ангел Димитров. Той сподели, че също има дете емигрант.

74230421_759963887798667_8823617801160753152_n

„Биологичният ни извор няма постоянен дебит! Призовавам ви да упражните правото си на избор. Младите хора, които са тук сега, са нашето бъдеще“ – припомни архитектът.

Димитър Джелепов сподели, че кампанията е била трудна, но е отстоял позициите си.

Отговорността прави един политик успешен „Когато си заел позиция на общественик, трябва да си отговорен към всеки един човек, независимо дали този човек те подкрепя. Ние живеем в демократична страна, в демократичен съюз!“ – напомни Лъвски.

Димитър Джелепов посочи конкретни точки за превръщане на Самоков в успешен град

„Искам да постигна управление на общинска администрация с реалните проблеми, не последствията от тях. Въпреки моите 23 години, имам солиден трудов стаж, моите трудови навици са от много рано, аз мога да твърдя, че настоящата структура на общинска администрация не е ефективна. Ако управлявам аз, служебните постове в Общината няма да се раздават по политическа семейственост, няма да има закрити конкурси.

Права и задължения на всички

Необходимо е осигуряването на еднакъв аршин на помощ и съдействие, на права и задължения спрямо всеки един човек, който иска да живвее в Самоков и селата. Добре организираното общество – с равни права пред управлението, е важно за изграждането на успешен град и община. Когато се сблъсках първоначално с общинска администрация, с установените норми и с разделението – социално и етническо, се почувствах като в Средновековието, като човек, който не живее в един правов град.

Не искам да виждам как стотици напускат всяка сутрин и тръгват на работа в София.

Общинския бюджет

„Той е от пряко значение за ежедневието на всеки от нас. Когато се коментира финансовата политика на една община, трябва да се поставят на пръво място нуждите на хората. От първостепенна важност е това, което ни засяга всеки ден. Непървостепенни инфраструктурни обекти не бива да се приоритизират!

Икономиката – трябва да има икономическа реформа – ефективна – да създадем работни места с достойни заплати

Самоков и селата се обезлюдяват, защото няма икономика. Минималната работна заплата е средна за Самоков! През последните години обществените поръчки се печелят от монополисти. Не е изграден модел, който да защитава хората от фирми и личности, които се облагодетелстват на наш гръб.

Трябва да се привлекат инвеститори, за да се осигури финансова стабилност на хората, сигурност и спокойствие на гражданите

Трябва да има един и същ подоход, към инвеститорите, които искат да отварят работни места. Установеният монопол застрашава нашата сигурност и гарантира изтичането на кадри.

Цялата ми програма се върти около икономиката, защото без икономика няма препитание, няма живот. Почтеният бизнес се отнася с уважение към трудещите се хора! Престъпността се проявява от хора без трудова заетост. Трябва да се даде възможност на хората да се развиват и да живеят достойно с добър стандарт!“- бяха част от думите на Димитър Джелепов.

Димитър Джелепов – независим кандидат за кмет и общински съветник, говори повече от час на сцената на Читалището и представи последователно приоритетите си в реч, произнесена уверено и енергично.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!