Бай Данчо от Долни окол и кметът на Гуцал сред първите, осигурили помощите

 

Помощите за социалнослаби вече се дават в сградата на някогашното училище “Никола Драмалиев”. Това е първи транш на Оперативна програма за подпомагане на най-нуждаещите се се лица чрез предоставяне на индивидуални пакети от хранителни продукти. До 18-ти януари се дават хранителните продукти на хората от селата. Раздават се брашно, леща, компот спагети. За селата ги получават кметовете. В първите дни се явиха кметовете на Гуцал, Драгушиново, Долни окол и други.

Бай Данчо, както е по-известен първият човек на Долни окол, пристигна в офиса с обичайната си усмивка и със старовремската си лада. Енергично натовари помощите и побърза да ги предаде на очакващите го в селото. Той е кмет с най-много стаж в България и имаше дума, че ще се пробва в “Гинес”. Като го питат от медиите за началото на кметуването му, отговаря бързо : от 14 април 59-та година, когато бил на 25. Най-много правоимащи са от Говедарци – 101, следват Радуил и Марица. Там пък, както е известно, има доста голям брой роми.

Продуктите за живеещите в града ще се дават от 18-29-ти януари. Това са лица и семейства, получили парична помощ за отопление през миналата година. За да си вземат европомощта, трябва да покажат лична карта.