Баба пак жертва на измама

Възрастна самоковка е станала жертва на телефонна измама. 

Вчера около 17 часа 80- годишна самоковка подала сигнал в полицията, че около няколко часа по-рано спрямо нея е била извършена телефонна измама. Потърпевшата обяснила, че след проведени няколко телефонни разговора с непознат мъж, представил се за полицай, същият  е успял да я заблуди, че е необходимо нейното съдействие за залавянето на телефонни измамници.

Възрастната жена доверчиво изпълнила указанията на мнимия полицай и оставила пред портата на имота си полиетиленов плик със сумата от 3400 лева. По случая в РУ- Самоков е образувано досъдебно производство за извършено престъпление по  чл. 209 от НК под наблюдението на районната прокуратура.

По думи на нейни съседи, измамената жена била силно изплашена от измамника.“ Жената е много уплашена. Тя  живее сама в центъра на града. Има  близки хора, но не живеят при нея“ – разказали самоковци пред полицията.

ОДМВР- София призовава гражданите да не се поддават на провокации за предоставяне на парични средства във връзка с провеждаща се полицейска операция за залавяне на извършители на престъпления.

Ако на телефона си получите обаждане от непознат, който твърди, че е полицейски служител и Ви помоли за съдействие във връзка със задържането на престъпна група, като за целта  трябва „само“ да предадете всичките си налични спестявания и златни накити, то спрямо Вас се извършва опит за измама! ПОЛИЦИЯТА НЕ ТЪРСИ СЪДЕЙСТВИЕ ОТ ГРАЖДАНИТЕ ПО ТОЗИ НАЧИН!

 

При получаването на подобно обаждане запазете  хладнокръвие, незабавно потърсете контакт с Вашите близки, сигнализирайте на тел. 112 или в най- близкото управление на МВР!