Анита и Надя тренират за Европейското

Две от състезателките на Клуба по аеробика в Самоков – Анита Гаврилова и Надя Паунова ще се представят на Европейското първенство по спортна аеробика за мъже и жени в град Анкона, Италия. Надпреварата ще събере на подуима най-добрите в този спорт на 19-ти и 24-ти септември. Анита и Надето ще се състезават в категория „жени“, и в тройка със Стефи Атанасова от Пловдив. В момента  провеждат усилени тренировки, които ще продължат две седмици в спортен лагер в Родопите.

 

В спортна зала „Дунав“ в Пловдив приключи второто контролно на националния отбор на България по спортна аеробика за мъже и жени преди заминаването им на Европейското първенство, което ще се проведе в Анкона (Италия) от 19 до 24 септември.

Пред Техническата комисия към Съюза по аеробика, треньори и публика, бяха представени съчетанията, с които Ана-Мария Стоилова, Антонио Папазов, Дарина Пашова, Ивелина Лукаки (СК Аеробика-АМД Пловдив), Тихомир Баротев (СК Виолена Хасково), Стефани Атанасова, Анита Гаврилова и Надя Паунова (СК Самоков) ще представят България на първенството на стария континент в различните категории.

Подготовката ще продължи още една седмица по клубовете в градовете Пловдив, Хасково и Самоков, след което от 4 септември отборът ще замине на двуседмичен лагер, след приключването на който ще отпътува за Италия.

Припомняме, че през месец май на финала на Световната купа в португалския град Кантанхеде младият отбор на България завоюва световната купа за 2017 година в категория „Групи“, бронзов медал в категория „Индивидуално мъже“ и финал в категория „Смесени двойки и „Индивидуално жени“, с което направи сериозна заявка за участие в разпределение на медалите в предстоящото Европейско първенство.