Ангел Джоргов стана стана заместник-кмет в София

Инж. Ангел Джоргов е новият зам.-кмет на Столична община в направление „Обществено строителство“. През април тази година инж. Джоргов беше избран за член на Съвета на директорите на „Метрополитен“ ЕАД. С доклад на кмета на София Йорданка Фандъкова той е бил освободен от тази длъжност с решение на Столичен общински съвет и ще може да поеме поста на зам.-кмет по строителството.

Инж. Джоргов е доктор по подземно строителство. От 2008 г. работи в общинското дружество „Метрополитен“ ЕАД по изграждането на различни участъци на столичното метро. От 2016 г. е зам.- началник управление „Инвестиционна дейност“ и зам. -ръководител на проекта за Трета линия на метрото.

Преди седмици кметът Фандъкова прие оставката на досегашния зам.-кмет по строителство инж. Цветан Божинов, който отговаряше за изпълнението на ремонтите и големите инфраструктурни обекти в София. Той е посочил лични причини за напускането на поста.

В сайта на Столична община има подробна информация за новия заместник-кмет, който е от Самоковско, учил е в СУ „Отец Паисий“, после е продължил висше в София. Владее английски писмено и говоримо, защитил и докторантура по „Минно строителство“. Роден е през 1985г. Преди няколко години напусна Самоков и започна кариерата си в столицата.

„Той е един от десетките млади и интелигентни специалисти, които стават част от екипа на Столична община“ – коментират колегите на Ангел Джоргов.