Алкохолът без бандерол е от бистро “Хрима”, хотел “Горска звезда” и бистро “Апрески бар”

Преди дни сайтът „Самоков инфо“ съобщи, че от служители на сектор „Противодействие на икономическата престъпност“ в ОДМВР- София е проведена специализирана полицейска операция на територията, обслужвана от РУП- Самоков. В един от проверените обекти – бистро в курорта Боровец, зад бар плота инспекторите установили пластмасова туба с около 8 литра алкохол, без поставен акцизен бандерол.

В друг от проверените обекти – семеен хотел в курортния комплекс, зад бар плота на помещение за хранене са установени три бутилки алкохол с изтекъл срок на валидност на акцизния бандерол, както и еднолитрова бутилка с наливен алкохол без бандерол.
Установените нередовни изделия са иззети по надлежния ред и по двата случая са образувани преписки за извършено административно нарушение по Закона за акцизите и данъчните складове.

Наливен алкохол без акцизен бандерол бе иззет от заведение в курорта Боровец.
На 13 януари, при провеждането на полицейска операция срещу нелегалната търговия с акцизни стоки без бандерол на територията на община Самоков, служители на икономическа полиция към ОДМВР- София са иззели при проверката на бистро в курорта Боровец пластмасова туба с около 3 литра алкохол без български акцизен бандерол. По случая е образувана преписка за извършено административно нарушение по Закона за акцизите и данъчните складове.

Едни от обектите, от които е иззет алкохала са хотел “Горска звезда”, „Хрима“ и „Апрески бар“. „Горска звезда“ се свързва с името на общинския съветник от Самоков Спас Кордев, който влезе в местния парламент от „Самоковци за Самоков“.