Александър Методиев поиска пари в бюджета за махалата, с мотив, че ако се сложи ред, ромите ще плащат ток, вода и данъци

768x432

Александър Методиев поиска пари за циганската махала в Самоков. Колегите му в ОбС не приеха предложенията му и поискаха конкретизация

По време на февруарската сесия на Общински съвет – Самоков съветникът от ДПС Александър Методиев – Сали, направи две предложения. Той взе думата след докладване на проекта за бюджет, преди да бъде гласуван от местната законодателна власт докладната на общинска администрация.

Сали заяви, че в циганската махала в Самоков трябва да се сложи ред, за да се плащат данъците и водата. „Предлагам да се заложат в бюджета средства за проектиране на канализация, на ВиК мрежа и т.н., за да спрат приказките, че в Самоков циганите не плащат ток, вода и данъци. Нека заложим пари за проектиране на ПУП. Аз искам жителите на Седми квартал да са редовни данъкоплатци. Вече си плащат сметките към ЧЕЗ“ – заяви Методиев.

Другото му предложение бе да се заложат пари за изграждане на футболното игрище, което всъщност да бъде възстановено на мястото на старото, ползвано години наред. Колегите му в Общински съвет обаче поискаха на следваща сесия да бъдат внесени конкретни предложения за исканите средства.