Александър Йорданов: СДС е символ на дясното

Александър Йорданов приветства подписаното споразумение между ГЕРБ и СДС и призива на председателя на ЕНП Жозеф Дол за обединение на десните гласове в България.

„От години, без да участвам активно в работата на СДС, съм призовавал по различни поводи за намиране на формули за обединение на дясното политическо пространство. Това е необходимо не от политически каприз или амбиция. То е необходимо и за стабилността на България, и за успеха на дясното политическо семейство“, коментира Йорданов.

Той подчерта, че СДС е символ на дясното, тъй като е началото на един процес на противопоставяне на тоталитарната комунистическа система.

Йорданов посочи, че изборите, които предстоят, са изключително отговорни. Тук става дума за европейски избори, от които ще зависи през следващите пет години в каква Европа искаме да живеем – обединена или разединена.

СДС не се е слял с ГЕРБ, обясни Йорданов. Той заяви, че не се притеснява и занапред да критикува управляващите, когато става въпрос за вътрешна политика. По отношение на пакета „Макрон“ Йорданов каза, че би гласувал заедно с останалите български евродепутати, въпреки вътрешното си убеждение.