Александър Йорданов представи пред СДС отчет за работата си като евродепутат

Преди дни пред СДС Александър Йорданов представи отчет за работата си като евродепутат. Прие го председателят на партията  Румен Христов, в присъствието на членове на ръководството.
„Той е дневник за периода 2019-2020 г. Издадох го като книга, за да не остане само на думи. Мисля, че всички евродепутати, а и националните ни депутати, би трябвало да последват този мой добър пример. Защото думите отлитат, а написаното остава“ – коментира Ал. Йорданов.
Дневникът – отчет е в три раздела. В първият е представил своята парламентарна дейност – участие в пленарни заседания и комисии, в заседания на парламентарната група, направените на тях изказвания, които съм предал „едно към едно“, въпросите които е задал на еврокомисари, на видни гости на парламента, полемиките ми по теми, които пряко засягат България.
Във втората част е представил своята извънпарламентарна дейност – организирани от него конференции, семинари и кръгли маси, изнесените на тях доклади, участието му в мероприятия на СДС на национално и областно равнище, съдействието на граждани за реализиране на техни културни или други проекти, поканените от него сънародници, повече от 50 души, които гостуваха в Европейския парламент.
Включена е и трета част – „Позиции“. В нея съм отразил позициите, които съм заемал през отчетния период по отношение на важни външнополитически и вътрешнополитически теми. Тук е позицията му срещу политиците и учените фалшификатори от Р Северна Македония, както и отношението ми към престъпния опит да бъде дестабилизирана страната ни чрез позорните т.нар. протести през миналата година, които целяха да свалят правителството и позволят на проруския ни президент да монтира т.нар. служебно правителство.
„Хубаво е, че изразените в конкретно време мои позиции бяха потвърдени от развитието на събитията и както съм обяснил своевремнно у нас предсрочни избори не можеше да има и наистина нямаше. С други думи – времето потвърди правотата ми“ – споделя още Йорданов.
„Сигурен съм, че ще ви направи впечатление и позицията ми по отношение на пандемията от COVID-19. Там съм бил и продължавам да съм категоричен: българските политици от опозицията днес не трябва да използват трагедията през която преминаваъме не само ние, българите, но и целият свят, за тяснопартийни политически цели. Не трябва да правят това, което се опитват да правят – да извличат политически дивиденти от тази трагедия. За съжаление те правят точно това. И мнозина от тях го правят по най-гадният възможен начин. Написал съм кои са те.
В тази част ще прочетете и какви позиции съм заемал относно отминалите през есента на миналата година местни избори, както и разсъжденията ми за необходимостта от европейски закон „Магнитски“.
Книгата „Александър Йорданов. Дневник. Отчет за дейността 2019-2020 г.“ съдържа 136 страници текст и богат документален снимков материал. Те не се продава. Разпространява се безплатно. Най-нетърпеливите да я притежават могат да я получат от централата на СДС на ул. „Г.С.Раковски“ 134 в столицата, както и от моите офиси – „Европейски информационен център“, в София, Пловдив, Стара Загора, Варна, Русе и Враца“ – споделя евродепутатът Александър Йорданов.