АВСТРАЛИЕЦ СТРОИ НАЙ-ГОЛЕМИЯ КУЧЕШКИ ПРИЮТ НА БАЛКАНИТЕ В КОСТИНБРОД

Изграждат най-големия кучешки приют на Балканския полуостров в Костинброд! Приютът ще е от отворен тип и ще се разпростира на територия от 25 000 кв. м и ще предоставя временен дом за спасени от улицата кучета, докато се намери стопанин, който да ги осинови.
От фондация Every Dog Matters, които ще изградят пространството за животните, определят новия кучешки приют като дом, а не затвор за приетите четириноги. Вместо в клетки обитателите на приюта ще живеят в отворени пространства – дворове с размери от най-малко 400 кв. м за четири кучета.
Най-големите дворове ще обхващат до 2000 кв. м и ще предоставят дом на не повече от 15 обитатели. По този начин ще се осигури възможност на всяко куче да се движи и играе свободно.
В затворените помещения ще има изградени топли и широки стаи за нуждите на кучетата.
За момента първостепенна задача е да се обнови мястото, където ще бъдат приемани най-малките кученца. За да бъдат осъществени целите на инициативата, екипът има нужда от помощта на доброволци. Желаещите могат да се включат в работата по приюта всяка събота от 10 до 16 ч. с дейности като пренасяне на оградни пана, боядисване, шкурене и подготовка за измазване на стени. А ако нямат физическата възможност да допринесат към строителните дейности, доброволците могат да станат част от мисията за разходки на кучетата.
От фондацията са категорични, че всеки един човек може да спомогне за това кучетата да се чувстват като у дома, а не като в затвор.
Фондация „Every Dog Matters“ е основана от Тери Кайл – австралиец, който живее в България от 10 години.
Източник: „България Днес“
Снимки: „Every Dog Matters“